June 13, 2024

Hoe werkt printerverhuur?

printer-leasen

Heb je een printer nodig dan kun je overwegen om er een te huren of leasen in plaats van een printer te kopen. Het kan namelijk voordeliger zijn om een printer te huren, bijvoorbeeld wanneer je altijd op een werkende printer moet kunnen vertrouwen of als je een bijzonder soort printer nodig hebt zoals een groot formaat printer. Maar hoe werkt printerverhuur en hoe selecteer je een printerverhuur bedrijf ? 

Hoe werkt het als je een printer gaat huren?

Een printer leasen of huren is eenvoudig te doen bij een printerverhuur bedrijf . Je kunt bij een printerverhuur bedrijf printers huren die geschikt zijn voor uiteenlopende doeleinden, zoals laserprinters die in korte tijd veel kunnen printen of een grootformaat printer die in kleur op A0 formaat een print kan maken. Als je de printer hebt uitgezocht sluit je een huurcontract af voor een bepaalde periode. Het huurcontract voor een printer kun je met of zonder een servicecontract afsluiten. Een printer huren heeft als voordeel dat je geen omkijken hebt naar onderhoud en reparaties en dat je geen dure printer hoeft te kopen als je hem maar af en toe nodig hebt. 

Hoe selecteer je een goed printerverhuur bedrijf ?

Als weet welke printer je nodig hebt dan kun je een printer verhuurbedrijf gaan uitzoeken. Uiteraard moet dit verhuurbedrijf wel de printer in zijn aanbod hebben die je nodig hebt. Kijk daarna of je de printer ook kunt huren voor de door jou gewenste periode. Misschien wil je bijvoorbeeld alleen voor een paar dagen of weken een groot formaat printer huren, en dan moet dat wel mogelijk zijn. Let ook op de andere verhuurvoorwaarden, zoals of aflevering de printer ook wordt geïnstalleerd en de ook bijbehorende randapparatuur en bekabeling wordt geleverd. Als laatste is het slim om een printer te huren bij een verhuurbedrijf waar je ook een servicecontract kunt afsluiten. 

Wat is het nut van een servicecontract als je een printer gaat huren?

Een goed printerverhuur bedrijf biedt ook de mogelijkheid om een servicecontract af te sluiten bij de huur van een printer. Wat je precies kunt verwachten van een servicecontract verschilt per aanbieder, maar meestal krijg je bij een servicecontract ook papier en toner aangeleverd. Dat wordt regelmatig aangevuld zodat je de garantie hebt dat je nooit zonder komt te zitten en altijd kunt printen. Om diezelfde reden wordt de printer regelmatig onderhouden en zal er bij een mankement meteen een monteur langskomen om snel het mankement te verhelpen. Door een printer te huren ben je dus altijd verzekerd van een werkende printer en kun je zorgeloos printen.