June 13, 2024

Vaardigheden voor een developer

Software-op-maat

Zoek je voor een specifiek project een software developer die software op maat kan maken, dan zou je iemand met de juiste kennis en vaardigheden kunnen inhuren. Maar aangezien er honderden programmeertalen bestaan kan het lastig worden om de juiste developer te vinden. En over welke vaardigheden moet een developer eigenlijk beschikken naast de specifieke kennis van een programmeertaal? Hieronder kun je lezen wat een software developer is, welke soorten developers en bestaan en over welke vaardigheden een goede developer moet beschikken. 

Wat is een developer en welke soorten developers bestaan er?

Om software te maken heb je kennis nodig van programmeertalen. Wil bijvoorbeeld een app of een managementsysteem laten ontwikkelen dan moet daar een specifieke programmeertaal voor gebruikt worden. Voor het maken van een website heb je bijvoorbeeld een HTML developer nodig en als je een app wilt laten ontwikkelen voor een iPhone dan kan dat door een iOS developer. Naast het onderscheid op programmeertaal kun je developers onderverdelen in front-end, back-end en full-stack developers. De front-end developer ontwerpt wat de gebruiker ziet, bijvoorbeeld een website of een applicatie en de back-end developer zorgt dat er een goede koppeling is tussen front-end, database en server. De full-stack developer kan zowel front-end als back-end oplossingen bedenken.

Wat zijn de vaardigheden waar een developer over moet beschikken?

Als je software op maat wilt laten maken en daarvoor een developer zoekt wil je natuurlijk wel zeker weten dat je de juiste persoon inhuurt. Afgezien van kennis van specifieke programmeertalen moet een goede developer over een aantal andere vaardigheden beschikken. Een goede developer kan jouw vraag vertalen naar een efficiënte oplossing. Hij of zij kan zich inleven in de klant en weet daarom wat er wel en niet zou passen bij jouw wensen. Naast development skills heeft een goede developer ook people skills en goede communicatievaardigheden nodig. En als laatste zoek je een developer die veiligheid een prioriteit maakt zodat de eindgebruiker zo veilig mogelijk met de software kan werken.  

Wil je een software developer inhuren om software op maat te laten ontwikkelen?

Als je software op maat wilt laten maken is het handig om daar een team met developers voor in te huren. Je hoeft dan geen developers in dienst te nemen en dit team kan dan zich volledig focussen op het ontwikkelen van jouw software. Voor het inhuren van een goede developer met de juiste vaardigheden kun je terecht bij een software development bureau. Vaak huur je dan een developer in op afstand, en verloopt de communicatie online. Dit heeft weer als voordeel dat je geen rekening hoeft te houden met bureau plekken of reistijd, en kun je snel software op maat laten maken.